Kedves látogató,

Eszedbe jutottak már ilyen kérdések?:

- Mi lehet ismert Világunk ismeretlen határa?
- Igaz-e a Húr-elmélet, vagy a Membrán-elmélet?
- Meddig juthat a Józan ész, Józan gondolkodás, és mik lehetnek a határai?
- Világos vagy sötét van-e egy TükörGömb-ben belül ha csak egy fényforrás van benne?
- Milyen kérdést tennél fel egy világunkon túl mutató értelemnek, ha valamilyen csoda folytán kapcsolatba kerülnénk vele?
- Meddig bontható lefelé egy elem, vagy mennyi fizikai szintje van az általunk érzékelhető valóságnak?
- Léteznek-e párhuzamos Univerzumok?
- Hogy működik az Evolúció?
- Miért nem vagyunk hallhatatlanok, miért kötelező érvényű a legtöbb komplex élő szervezet számára a születés és halál?
- Valyon a halál bolygóján élünk-e vagy az Élet bolygóján?
- Létezhet-e időutazás, számunkra ez megvalósulhat, egyáltalán átélhető, megélhető?

Ha eszedbe jutottak ezekhez hasonló kérdések, jó helyen jársz.
nekem gyakran megfordulnak a fejemben hasonló gondolatok, viszont nem vagyok fizikus, egy gondolkodó, szabadidőmben sci-fi novellákat író grafikus vagyok, aki mindenki elméleteire kíváncsi. Azt hiszem hogy Több Ész Többet Lát. Lássunk hát együtt messzebbre! Segítsetek nekem is eligazódni és egymásnak, ezért is szeretném veletek megosztani ez irányú gondolataimat és teret engedni ezeknek a témáknak a kibontakozásában, lehetőleg minél több aspektusból.

Fontos: nem csak szakértők véleményét várom, mindenki véleményére kíváncsi vagyok.

Nosza hát : ))

Az első, és egyben nyító témakör a 'TÜKÖRGÖMB' kérdése lesz, melyre egy kedves KFKI munkatárs szakértő megoldását is szolgáltatom nektek. Hamarosan ezzel kezdünk. Várok mindenkit szeretettel, addig is vidám napot nektek.

Johnny (www.lab22.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://tobbesztobbetlat.blog.hu/api/trackback/id/tr251072718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CB. 2009.04.19. 11:29:50

Tiszteletem mindenkinek !

Elképzelésem szerint a tükörgömb megalkotásához teljesen fölösleges az elektromos áram. a Legegyszerűbbnek az tűnik hogy felakasztunk egy ilyen tükörgömböt és azt a természet által termelt fény kihasználásával megvilágitjuk ( és kész a buli :P ).

Végeredményben nem nagyon tudok épkézláb magyarázatot adni erre a kérdésre, de ahogy a többi elkövetkezendő témákat látom lesznek még itt jo elméletek :).

Tisztelettel : CB.

lab22Johnny 2009.04.19. 12:09:44

;) ez sem rossz ötlet : ), ennél azért elgondolkodtatóbb lesz a kérdés..

csimbe 2009.08.23. 20:36:48

Kedves Johnny
Engem is hasonló kérdések foglalkoztatnak.Mindjárt az első kérdésedre szeretnék válaszolni.Az ismeretlen világ, vagyis az univerzum jóval nagyobb az ismertnél.Viszont az univerzum megismerhető, csak idő kérdése, hogy mikor.Az univerzumon túli transzcendens világ megismerése más módszerrel történik, mint amivel a tudomány teszi a megismerhető világ esetében.A tudat egyéni tapasztalatai nem azonosak a kollektív tudat/tudattalan tapasztalatával, megismerhető tartalmával.Istenről mindenkinek saját elképzelése, tapasztalata, tudása van.Ezért konszenzus hiányában,"tudományos"igénnyel nem megismerhető.Vagyis ismert világunk ismeretlen határa Isten.

csimbe 2009.08.25. 22:32:42

Üdv Johnny
Egy elmélet igazsága akkor derül ki, amikor jól modellezi az érzékelhető valóságot.Vagyis az elvárásai, igény szerint megtapasztalhatók.A létező valóság, a Nagy Egész modellezése,kozmológiák sokaságát eredményezi, amelyek perdöntő igazságtartalmának összegyüjtése olyan sok időbe telik, amely idő alatt megváltozik minden körülmény, feltétel, a döntéshozók számára.Ezért minden kornak megvan a maga igazsága,tévedése és hazudsága.Minden változik az idővel, mert a jelen alakítja a jövőt és a múltat,csak a pillanat nem változik.Az, egyforma marad a rész és az egész számára egyaránt.A megélt pillanatok összessége,a létezők igazsága, amely az észlelője számára vitathatatlan tény.A többi már viszonyítás kérdése, vagyis relatív.A királyok között is van,aki koldus,és a koldusok között is van,aki király.

lab22Johnny 2009.08.26. 21:53:38

@csimbe: Először is üdv itt, másodszorra: megnézted-e a többi bejegyzést vagy csak az elsőt? harmadszorra: Ezt jól megmondtad! : )) nem is tudok hozzászólni, párszor még átfutom és azt hiszem ennyit tudok vele tenni. Az első hozzászólásodban viszont volt ami nagyon tetszett, de mivel nem vagyok vallásos (illetve hiszem amit hiszek, részben ezek felszínre kerültek a bejegyzéseimben), most nem emelném itt ki. Írj ha van kedved a többi témára is de ha választ is szeretnél tőlem, akkor kicsit szűkítsd a kört! :) Üdv: Johnny
süti beállítások módosítása