Kedves olvasók, kedves vendégeim!
Múlt héten elmaradt az új cikk bejegyzése, ezt megpróbálom úgy pótolni, hogy ezen a héten 2 bejegyzést teszek közzé mégpedig nem másról mint az Evolúcióról, az Életről és a Bolygónkról elgondolkodva, remélem izgalmasnak találjátok majd. Egy 3 részre tervezett blokk első részét olvassátok éppen. Kérdések nem lesznek most, de komment-eket a témában Nagy örömmel fogadok. Kellemes olvasást és együtt gondolkodást mindenkinek!

- (T.T.) Johnny -

    2002 egy esős délutánján otthon ültem a gépem előtt, egy természetfilmet néztem az egyik nemzetközi csatornán. Egy afrikai tájvédelmi körzet életét mutatta be ahogy az ilyen szavannás műsorokban lenni szokott, oroszlánokal, hiénákkal, zebrákkal.. Fotelembe süllyedve, szendvicset fogyasztva néztem ahogy egy nőstény oroszlán kerget egy kétségbeesett zebrát. Ahogy a terepjáró platóján rögzített operatőr megpróbálta nyomon követni az üldözést, a kép javarésze elmosódott. A szavanna növényzete is bezavart a jelenetbe. Amit mindíg tudtam hol tart és mit csinál, amit egyáltalán lehetett a pár másodperc alatt valóban észlelni az a zebra volt. Fekete-fehér csikozása elütött a szavanna homokszínétől. Kiváncsian néztem mi lesz az üldözés sorsa. Az eredmény nem okozott meglepetést, kis idő múlva az oroszlán elkapta a zebrát. A rövid eseménysorozatnak itt vége szakadt, mással folytatták a műsort, én azonban leragadtam egy kérdésnél. Ha ennyire feltünő a zebra színe a homokszínű szavannán, miért lett fekete-fehér a zebra? Hogy az oroszlán könnyebben elkaphassa? Természetesen nem ezért. És a helyes kérdés sem így hangzik.

    A válasznál először  fontosabb az ok és okozat szavak magyarázata, hiszen az élet értelmét kutató érdeklődésnek ez az igazi táptalaja. Az ok és okozat. Akció, reakció. Na igen, az emberi kíváncsiság alapvető forrása. Az ok és okozat gondolata ébresztette fel a kíváncsiságot bennünk, hogy mindenre magyarázatot találjunk ami körülöttünk folyik. Tudásunk hajnalától kísérletezünk, próbálkozunk, hogy megértsük annak a világnak a működését amelyben élünk. Tulajdonképpen az ok és okozat, az érdelődés kezdete volt tudásunk hajnala.

    A világon ma élő embereknek van egy nagyon kicsi százaléka akik szédületes sebességgel képesek a tudományt, és ezáltal civilizációnkant előrébb vinni, szintről szintre fejleszteni. Ők a szó legszorosabb értelmében zsenik a világ minden tájáról. Ők azok az emberek akik újítanak, feltalálnak, megoldanak és gondolkoznak a microbiológiától, a kémián át a kvantum fizikáig. Az ő fáklyájuk hordozza az emberiség életében, az ok és okozat lángját. De tényleg ez az ami mindenre fényt derít majd? Nehéz kérdés. Talán nem. Talán a hit a megoldás. Vagy a drogok vezetnek el abba tudatállapotba ahol kiléphetünk a valóságba? Vagy mégsem? Ezekre a kérdésekre próbálok meg választ adni írásomban a szabad gondolkodás jegyében. A bejegyzések tudományos és/vagy vallási tartalmait nem szeretném végleteig részletezni – mert talán nem is tudnám –, épp csak annyira amennyire az egyszerű megértés és olvashatóság diktálja. Írásom a gondolkodó-megfigyelő szemszögén keresztül szemléli a világot, és keres választ a legtitokzatosabb kérdésekre. Mi a létezés? Kik/mik vagyunk valójában?

    A világ megértéséhez nekifogva le kell szögeznünk egy tényt: Az, hogy világunk egy vallás, egy tudomány vagy egy pszihedelikus élmény szemszögéből van tanulmányozva nem jelenti azt hogy egymástól független kérdésekre keressük a választ. Minden a Nagy Egész része. Nem lehet azt mondani a Nagy Egészet kutatva, hogy jó, engem érdekel a tudomány, de a vallás nem, vagy hogy a más tudatállapot nem a valóság, azt inkább kihagyom. Írásaim értelmező elolvasásához nyílt szemléletre és széles látókörre van szükség. Ilyesformán remélem hogy ti, olvasók, gondolkozók megtaláljátok azokat a témákat amik igazán érdekelnek, azok válaszait, vagy ha nem is találtok konkrét választ akkor az ahhoz elvezető legfontosabb kérdések biztos táptalajt adnak a válaszig elvezető hosszú úton. Akkor nincs is más hátra minthogy mögé nézzünk titokzatos világunknak..

A bejegyzés trackback címe:

https://tobbesztobbetlat.blog.hu/api/trackback/id/tr571138930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása